In Friesland kun je voor orthopedische schoenen terecht bij OSWE, Orthopedische schoenmakerij Westerhof en Eilers. Of het nu gaat om op maat gemaakte steunzolen, orthopedische werkschoenen of aangepaste schoenen. Voor iedere uitdaging bieden wij een passende oplossing. Je kunt bij ons terecht op onze locatie in Heerenveen of Leeuwarden.

Orthopedische schoenen aanmeten

Wanneer je voeten niet in een standaard confectieschoen passen kan een stukje lopen al een hele opgave zijn. Het aan laten meten van orthopedische maatschoenen kan het draag- en loopcomfort enorm verbeteren. Een orthopedisch maatschoen is een handgemaakte schoen naar jouw voet waarin orthopedische voorzieningen zijn aangebracht. Je kunt voor de schoen kiezen uit verschillende kleuren, materialen en modellen. Uiteraard staat de vorm van de voet en de orthopedische aanpassingen die aangebracht dienen te worden centraal bij de mogelijkheden. Wij gaan graag de uitdaging met jou aan om met de modernste technieken, creativiteit en vakmanschap een model te creƫren dat past bij jouw wensen.

Voor onderstaande aanpassingen aan de schoenen kun je bij ons terecht:

Maak kennis met onze werkwijze

Wij willen je graag meenemen in ons proces. Waarbij we tot de juiste schoen te komen die jouw loopcomfort zal verhogen en klachten doet verminderen.

Orthopedische maatschoenen worden voorgeschreven door een revalidatiearts, een orthopedisch chirurg of een reumatoloog. Wij maken de schoenen op grond van de medische indicatie, waarin wordt vermeld wat de behoefte is. Deze medische indicatie is ook van belang om de kosten van de schoenen vergoed te krijgen door de zorgverzekeraar. De eerste stap is het voorschrift van de specialist vertalen naar een passende oplossing. Wij doen onderzoek naar jouw voeten en looppatroon en nemen de maten en afdrukken van uw voeten. Tevens bespreken we samen met jou de persoonlijke voorkeuren. Aan de hand van deze gegevens wordt een folie schoen gemaakt.

Na drie weken wordt er met de folieschoen gekeken of de pasvorm correct is. Bij het passen worden de pasvorm en het effect van de schoen op het lopen bekeken. Tijdens het passen worden ook de kleur, het materiaal en het model van de schoen samen met jou definitief bepaald.

Na ongeveer 6 weken is de orthopedische schoen op maat klaar. Tijdens het adviseren, aanmeten, passen en afleveren van orthopedische maatschoenen is veel aandacht besteed aan de juiste pasvorm. Er zit voldoende ruimte in de schoen om drukplekken te voorkomen. Ook is er rekening mee gehouden dat de voet van vorm verandert tijdens het zitten, staan en lopen. Het leer van de schoen zal zich geleidelijk aan moeten passen aan de vorm van jouw voet. Ook de voet zelf moet wennen aan een nieuwe stand of ondersteuning. Om het draagcomfort zo groot mogelijk te maken is het belangrijk om het gebruik in het begin niet te forceren. De nieuwe schoenen moeten namelijk met zorg worden ingelopen. Wissel de nieuwe schoenen dan ook regelmatig af met een ander paar schoenen. Bij ieder persoon verschilt het hoelang het inlopen duurt omdat de ene voet kwetsbaarder is dan de ander.

De levertijd van de orthopedische schoenen in Friesland is gemiddeld tussen de 9 en 11 weken, afhankelijk van de testperiode thuis. In deze periode worden de schoenen gemaakt en vindt de laatste controle plaats. Wanneer alles naar wens verloopt is het advies om de schoenen jaarlijks kosteloos bij ons te laten controleren op pasvorm, functionaliteit en draagcomfort. Soms kan het toch zijn dat er een reparatie nodig is. Tijdens onze spreekuren kun je een afspraak maken voor reparatie.

Bij welke klachten kunnen orthopedische schoenen helpen?

Orthopedische schoenen kunnen bij verschillende klachten worden toegepast zoals:

Afspraak maken voor het aanmeten orthopedische schoenen in Friesland

Voor elke uitdaging is er een passende oplossing. Wij doen ons werk met passie en zijn pas tevreden wanneer jij dat ook bent. Wil je een afspraak maken voor het maken van orthopedische schoenen? Maak dan telefonisch een afspraak op 0513-629128 of stuur een mail naar [email protected]. Ook kun je via het contactformulier contact met ons opnemen.