Klompvoet

Een klompvoet is een voet met een ingewikkelde aangeboren standsafwijking. De afwijking beïnvloedt de spieren, banden, botten en gewrichten van de voet. 

 

Wat is een klompvoet

Een klompvoet is een aangeboren afwijking van de stand van de voet. De voet is naar beneden gekanteld en de tenen wijzen richting het andere been.

Alle botten zijn aanwezig in de voet, maar de botten staan niet in de juiste positie ten opzichte van elkaar. Ook zijn alle spieren van het onderbeen en de voet aanwezig, maar sommige zijn verkort en/of kleiner en zwakker dan normaal. Het onderbeen aan de kant van de klompvoet is daarom ook vaak slanker. 

De oorzaak van een klompvoet is vaak niet aanwezig. Wel kan erfelijkheid een rol spelen.

Behandeling klompvoet

Meestal wordt een klompvoet bij de geboorte vastgesteld en neemt de orthopedisch chirurg contact met je op voor een behandelplan. Dit kan bestaan uit gips, fysiotherapie , spalken of eventueel een operatie. De ernst van de klompvoet wordt bepaald door het onderzoek van de afwijkende voet. Het streven is om het voetje in één jaar in de goede stand te hebben staan zodat de voet “klaar” is als het kind gaat staan en lopen.

 

Oplossing voor deze voetklacht

Voor deze klacht kan een van deze oplossingen u helpen.

Oplossing klompvoet

Afhankelijk van de mate van de problematiek hebben we hiervoor bij OSWE een oplossing. Dat kan zijn een op maat gemaakte inlay of een aanpassing aan een confectieschoen of een orthopedische schoen. De keuze hiervoor wordt gemaakt in opdracht van de medisch specialist.

Afspraak maken?

Wij staan voor je klaar! Plan een afspraak via onze afspraak planner en we nemen zo snel mogelijk contact op om jouw afspraak te bevestigen!