Reumatische voeten

Reuma is een verzamelnaam voor verschillende aandoeningen aan de gewrichten, spieren en pezen van het bewegingsapparaat. Reuma kan pijnlijke gewrichten, vergroeiing en vervorming van handen en voeten veroorzaken. Bij reumapatiƫnten zijn de voeten vaak erg gevoelig en kwetsbaar. Het is voor de reumatische voeten vaak voorkomend dat er knobbels bij de tenen ontstaan waardoor die scheef groeien. Gelukkig worden er speciale schoenen ontworpen voor reumatische voeten zodat het lopen minder pijn klachten geeft,.

Voetproblemen door reuma

Extra aandacht voor uw voeten is bij deze chronische ziekte geen overbodige luxe. Veel mensen ervaren stijfheid en pijn in hun voeten door de reuma. Daarnaast ontstaan er nieuwe problemen wanneer u opgezwollen gewrichten, vergroeiingen of standsveranderingen in uw voet ervaart. Hierdoor zullen schoenen die u voorheen droeg niet meer passen of te krap zitten. En als uw schoenen niet goed passen, is er een grote kans dat u door de beknelling of wrijving last krijgt van wondjes, blaren of zelfs infecties. Daarbij ervaren veel personen met reumatische voeten dat er een veranderende drukverdeling onder de voeten is ontstaan. Om de pijn te verlichten en de extra ongemakken te voorkomen is het belangrijk om speciale schoenen te dragen die zijn aangepast aan uw voeten.

Precies op maat voor jouw voeten

Het doel is om u zo gemakkelijk en pijnloos mogelijk te laten staan en lopen. Daarom ontwerpen wij schoenen om de pijn en het ongemak bij reumatische voeten te verlichten. De schoenen worden zo ontworpen om voldoende steun te geven en een stukje demping te geven voor de gewrichten. Het is de bedoeling dat u schoenen ontvangt die goed zitten en waar u prettig op kunt lopen. We starten met het onderzoeken van uw voeten en uw looppatroon. Deze aanmeet afspraak zal ongeveer 60 minuten duren. Bij de tweede afspraak is het tijd voor doorzichtige folieschoenen. Zowel de pasvorm als het effect van de schoen tijdens het lopen wordt bekeken. Tijdens deze afspraak wordt er met u besproken welke voorkeuren u heeft als het gaat om het materiaal, de kleur en het model van de schoenen.

Oplossing voor deze voetklacht

Voor deze klacht kan een van deze oplossingen u helpen.

Productietijd en aflevering

Nadat de aanmeting en het passen is afgerond, is het aan ons de taak om de schoenen te gaan ontwikkelen. De productietijd zit vaak op 12 weken na het afronden van de aanmeting. Er wordt met u een aflevermoment ingepland. De laatste controle bevindt zich op het moment dat wij de schoenen bij u afleveren. Wij laten de schoenen pas bij u achter wanneer u geheel tevreden bent over de schoenen.

Inloopschema

Ondanks het inloopschema kan het voorkomen dat u niet goed kunt wennen aan de nieuwe schoenen voor uw reumatische voeten. Houd natuurlijk rekening van een gewenningsperiode van twee weken, afhankelijk van uw eigen tempo van het inlopen van de schoenen. Mocht het wennen toch niet lukken, dan is het verstandig om na enkele weken langs te komen voor een extra controle. Deze controle is uiteraard gratis, zelfs als er aanpassingen zijn aan uw schoenen. Als er drukplekken ontstaan waarbij de huid dreigt te beschadigen, moet u altijd zo snel mogelijk bij ons langskomen.

Reparatie nodig? Kom langs tijdens spreekuren

Dat het onderhouden van uw schoenen belangrijk is, willen we u maar al te graag op het hart drukken. Het kan daarbij voorkomen dat er een reparatie nodig is. Voor de reparatie van uw schoenen kunt u bij ons terecht tijdens onze spreekuren. Als u van te voren telefonisch overlegt, kan het soms ook zo zijn dat de reparatie wordt uitgevoerd terwijl u wacht.

Afspraak maken?

Wij staan voor je klaar! Plan een afspraak via onze afspraak planner en we nemen zo snel mogelijk contact op om jouw afspraak te bevestigen!