Diabetische voet

Diabetes is in Nederland een van de meest voorkomende chronische ziekten. 25% van de mensen met diabetes krijgen last van voetproblemen. Het tijdig behandelen van een diabetische voet is dan ook erg belangrijk om ernstigere situaties te voorkomen. Om de pijn van voetcomplicaties te verminderen, bestaan er speciale diabetesschoenen. Bij ons kun je schoenen voor diabetische voeten op maat krijgen.

Voetproblemen bij een diabetische voet

De diabetische voet is een verzamelnaam van verschillende voetproblemen:

  • Regelmatig koude voeten
  • Wonden en zweren (ulcera)
  • Charcotvoet
  • Kloofjes of droge voeten
  • Verkleuringen aan voeten of tenen
  • Minder gevoel in voeten met tintelingen of pijn

Diabetesschoenen

Het is belangrijk om speciale schoenen te dragen om de voetproblemen van jouw diabetische voet te verlichten. Door het dragen van diabetesschoenen kun je voorkomen dat de ernst van de voetproblemen toenemen. Het is de bedoeling dat je schoenen krijgt die goed zitten en prettig lopen. Om je hiervan te kunnen verzekeren doen wij eerst onderzoek naar jouw voeten en looppatroon. Daarbij bespreken we je persoonlijke voorkeuren. De duur van deze afspraak is ongeveer 60 minuten.

Doorzichtige folieschoenen

Wanneer het aanmeten is gedaan, wordt er een nieuwe afspraak gemaakt. Tijdens deze afspraak is het tijd voor doorzichtige folieschoenen. Hier wordt de pasvorm bekeken en ook het effect van de schoen tijdens het lopen. In sommige situaties kan dit ook voor een bepaalde periode worden geprobeerd. Tijdens deze afspraak bepalen we ook definitief wat de kleur, het materiaal en het model van de schoenen zal worden. Hierbij wordt er uiteraard rekening gehouden met alle functionaliteiten die nodig zijn bij een diabetische voet, zoals onder andere een antibacteriële voering en een naadloze afwerking in de binnenkant van de schoen.

Oplossing voor deze voetklacht

Voor deze klacht kan een van deze oplossingen u helpen.

 

Aflevertijden

Na het afronden van het aanmeten en passen, is het voor ons tijd om de schoenen te gaan ontwikkelen. Samen met jou wordt er een afleverafspraak gemaakt. De levertijd zit vaak op 12 weken na het afronden van de aanmeting. De laatste controle vindt bij de oplevering plaats. Pas op het moment dat je geheel tevreden bent over de schoenen, laten wij ze bij je achter.

Inloopschema en gewenningsperiode

Het kan zijn dat je, ondanks het volgen van het inloopschema, niet goed kunt wennen aan de nieuwe schoenen voor jouw diabetische voet. In dit geval is het verstandig om na enkele weken terug te komen voor een extra controle. Houd hierbij wel rekening met een gewenningsperiode. Dit is meestal twee weken, maar natuurlijk afhankelijk van jouw eigen tempo van het inlopen van de schoenen. De controle is gratis, zelfs als er aanpassingen nodig zijn aan jouw schoenen. Wanneer er drukplekken ontstaan waarbij de huid dreigt te beschadigen, moet je altijd zo snel mogelijk langskomen.

Reparatie tijdens spreekuren

Jouw schoenen goed onderhouden is natuurlijk erg belangrijk. Het kan toch voorkomen dat er een reparatie nodig is. Tijdens onze spreekuren kun je de schoenen voor reparatie aanbieden. Wanneer je van tevoren telefonisch overlegt kan het soms ook zo zijn dat de reparatie wordt uitgevoerd terwijl je wacht.

 

Afspraak maken?

Wij staan voor je klaar! Plan een afspraak via onze afspraak planner en we nemen zo snel mogelijk contact op om jouw afspraak te bevestigen!