Gratis voetonderzoek!

20+ jaar ervaring

Met de hand gemaakt

 

Steunzolen

De steunzool (ook wel inlay of individueel gemaakt voetbed genoemd) geeft extra steun en is in veel gevallen genoeg om de pijn te verminderen. Vaak kunnen steunzolen al helpen tegen vermoeidheid en met name het verlichten van de voetklachten. De steunzolen van OSWE worden op maat gemaakt. Tijdens een gratis consult wordt je voet opgemeten.

Tegen welke klachten biedt een steunzool verlichting?

Steunzolen helpen onder andere tegen:

Vergoeding van de zorgverzekeraar

Soms is het mogelijk om een (gedeeltelijke) vergoeding van de kosten te krijgen op grond van een aanvullende zorgverzekering. Afhankelijk van de zorgverzekeraar wordt dan eens per kalenderjaar of eens in de twee jaar een herhalingspaar vergoed. In zo’n geval is vaak opnieuw een indicatie van een arts vereist. Raadpleeg hiervoor de polisvoorwaarden van uw verzekering onder de rubriek ‘Hulpmiddelen’. Wij zijn lid van NVOS-Orthobanda. Een aantal verzekeraars stelt dit als voorwaarde.

Steunzolen voor werkschoenen of veiligheidsschoenen

Draag je werkschoenen of veiligheidsschoenen en heb je bijvoorbeeld klachten in je voeten, enkels, knieën of rug, dan kunnen op maat gemaakte steunzolen een oplossing bieden. Je kunt echter niet alle steunzolen dragen in je werkschoenen, omdat dan de veiligheidsnormering kan komen te vervallen.

De veiligheidsschoenen zijn namelijk getest in de staat zoals ze uit de fabriek komen, dus met de originele inlegzool. Wanneer je deze inlegzool vervangt door een andere steunzool, wijken de schoenen af van de geteste norm en vervalt de veiligheidsnormering. Je draagt dan eigenlijk veiligheidsschoenen zonder veiligheidsnormering. Mocht er iets gebeuren tijdens het werk, dan loop je een risico op het gebied van veiligheid en aansprakelijkheid. De aansprakelijkheid van de fabrikant vervalt namelijk zodra je de inlegzool verwisselt, omdat je de werkschoenen niet hebt gedragen zoals ze getest zijn. Daarnaast zijn er verzekeraars en arbodiensten die geen vergoeding uitkeren bij een ongeval waarbij geen werkschoenen met veiligheidsnormering worden gedragen.

Bij Orthopedische Schoenmakerij Westerhof en Eilers kunnen we op maat gemaakte steunzolen voor je maken, waarbij je de certificering behoudt in combinatie met de veiligheidsschoenen. De levertijd van steunzolen voor werkschoenen is in de regel rond de 14 dagen. Wil je meer informatie, neem dan vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Steunzolen voor sport en vrije tijd

Bij steunzolen maken we gebruik van verschillende materialen en uitvoeringen, afhankelijk van de manier waarop ze worden gebruikt. Zo zijn er voor dagelijks gebruik andere eisen aan een voetbed dan om mee te sporten of wandelen. De voeten van diabetes- of reumapatiënten stellen weer andere eisen aan de inlay.

Aanmeten van de steunzool

Het aanmeten duurt maximaal een half uur. Wij beginnen met een onderzoek van de voet en analyse van uw looppatroon, voordat wij een steunzool aanmeten. Wij maken hierbij gebruik van de modernste technieken. Zo worden voetafdrukken gemaakt met behulp van onder andere een scan met als doel een zo hoog mogelijk loopcomfort. Het aanmeten van de steunzool is volledig gratis.

Levertermijn

De leveringstermijn van de steunzolen is in de regel binnen zeven werkdagen. Als je de steunzolen komt ophalen, voeren we nog een laatste controle uit waarbij de zool wordt afgesteld in de schoen waarin het zal worden gedragen. Om te kunnen passen is het noodzakelijk dat je zelf de zolen komt halen en de juiste schoenen bij je hebt.

In welke schoenen passen steunzolen?

Het effect van de steunzool is mede afhankelijk van de geschiktheid van de schoen die wordt gedragen. We informeren je graag welke schoenen het meest geschikt voor je zijn. Steunzolen kunnen in bijna al je schoenen worden gedragen, zoals voetbalschoenen, werkschoenen of je favoriete All Stars! Er zijn echter ook uitzonderingen, zoals bijvoorbeeld pumps. We kunnen je hierin uitstekend advies geven.

Kosten steunzolen

De prijs van steunzolen is ongeveer vanaf €175,00. Deze zijn volledig op maat en handgemaakt! Deze prijs is inclusief gratis voetonderzoek. We maken hierbij gebruik van moderne technieken voor de beste pasvorm! De op maat gemaakte steunzolen zijn alleen passend voor je voet, waardoor de pijn aanzienlijk minder wordt. Bij standaard steunzolen kan het gebeuren dat je last blijft houden en er mogelijk andere klachten optreden.

Gewenning van de steunzolen, onderhoud en reparatie

Het dragen van de steunzolen moet de eerste dagen na de aflevering geleidelijk worden opgebouwd. Je voet moet tenslotte wennen aan de nieuwe situatie. Het beste is om de steunzolen meerdere malen per dag te dragen, elke dag een uur langer. In totaal duurt de gewenning enkele dagen tot maximaal twee weken, afhankelijk van de gevoeligheid van je voet. Het is belangrijk om het gebruik in het begin niet te overhaasten.

Controle van de zolen

Als je na twee weken nog steeds niet kunt wennen aan de nieuwe situatie, kom dan bij ons terug. Als er drukplekjes ontstaan waarbij de huid dreigt te beschadigen, moet je altijd zo snel mogelijk terugkomen. Deze controle en eventuele aanpassingen zijn uiteraard gratis. Als alles naar wens verloopt, adviseren wij om de aangemeten voetbedden jaarlijks kosteloos te laten controleren. Als uit deze controle reparaties voortkomen, worden deze in rekening gebracht.

Onderhoud en reparatie

Een juiste behandeling en tijdige reparatie verhogen het comfort van je voetbedden en verlengen de levensduur. Leg vochtige zolen nooit bij de verwarming of in de zon om te drogen. Het is beter om een steunzool half uit de schoen te leggen wanneer deze niet gedragen wordt, bij voorkeur in een onverwarmde ruimte. Als het leer versleten is terwijl de pasvorm en maat nog correct zijn, is het mogelijk om de voetbedden opnieuw met leer te bekleden. Dat is aanzienlijk goedkoper dan het aanschaffen van nieuwe steunzolen. Tijdens alle spreekuren in Heerenveen en Leeuwarden kun je je steunzolen ter reparatie aanbieden. Na telefonisch overleg kan de reparatie soms worden uitgevoerd terwijl je wacht.

 

Afspraak maken?

Wij staan voor je klaar! Plan een afspraak via onze afspraak planner en we nemen zo snel mogelijk contact op om jouw afspraak te bevestigen!