Op maat gemaakte steunzolen!

De steunzool (ook wel inlay of individueel gemaakt voetbed genoemd) geeft extra steun en is in veel gevallen genoeg om de pijn te verminderen. Vaak kunnen steunzolen al helpen tegen vermoeidheid en met name het verlichten van de voetklachten. De steunzolen van OSWE worden op maat gemaakt. Tijdens een gratis consult wordt de voet opgemeten.

Kosten steunzolen

De prijs van steunzolen zijn ongeveer vanaf €135,00. Deze zijn volledig op maat en handgemaakt! Deze prijs is inclusief gratis voetonderzoek. We maken hierbij gebruik van moderne technieken voor de beste pasvorm! De op maat gemaakte steunzolen zijn alleen passend voor uw voet, waardoor de pijn aanzienlijk minder wordt. Bij standaard steunzolen kan het gebeuren dat u last blijft houden en er misschien andere klachten gaan optreden.

Tegen welke klachten biedt een steunzool verlichting?

Steunzolen helpen onder andere tegen:

Afspraak maken

Vergoeding van de zorgverzekeraar

Soms is het mogelijk om een (gedeeltelijke) vergoeding van de kosten te krijgen op grond van een aanvullende zorgverzekering. Afhankelijk van de zorgverzekeraar wordt dan eens per kalenderjaar of eens in de twee jaar een herhalingspaar vergoed. In zo’n geval is vaak opnieuw een indicatie van een arts vereist. Raadpleeg hiervoor de polisvoorwaarden van uw verzekering onder de rubriek ‘Hulpmiddelen’. Wij zijn lid van NVOS-Orthobanda. Een aantal verzekeraars stelt dit als voorwaarde.

Met- of zonder voorschrift van een specialist?

Een steunzool kan worden voorgeschreven. Maar ook zonder verwijzing kunt u bij ons terecht.

Dáárom OSWE

Afbeeldingsresultaat voor checkmark blue png     Gratis voetonderzoek
Afbeeldingsresultaat voor checkmark blue png     Meer dan 20 jaar ervaring
Afbeeldingsresultaat voor checkmark blue png     Aanmeetlocaties in Heerenveen, Leeuwarden en Roden

Steunzolen voor sport, werk en vrije tijd

Bij steunzolen maken we van verschillende materialen en uitvoeringen, afhankelijk van de manier waarop ze worden gebruikt. Zo zijn er voor dagelijks gebruik andere eisen aan een voetbed dan om mee te sporten of wandelen. De voeten van diabetes- of reumapatiënten stellen weer andere eisen aan de inlay.

Aanmeten van de steunzool

Het aanmeten duurt maximaal een half uur. Wij beginnen met een onderzoek van de voet en analyse van uw looppatroon, voordat wij een steunzool aanmeten. Wij maken hierbij gebruik van de modernste technieken. Zo worden voetafdrukken gemaakt met behulp van onder andere een scan met als doel een zo hoog mogelijk loopcomfort. Het aanmeten van de steunzool is volledig gratis.

Levertermijn

De leveringstermijn van de steunzolen is in de regel binnen zeven werkdagen. Als u de steunzolen op komt halen, voeren wij nog een laatste controle uit, waarbij de zool wordt afgepast in de schoen waarin het zal worden gedragen. Om te kunnen passen is het noodzakelijk dat u zelf de zolen komt halen en de juiste schoenen bij u heeft.

In welke schoenen passen steunzolen?

Het effect van de steunzool is mede afhankelijk van de geschiktheid van de schoen die wordt gedragen. Wij informeren u graag welke schoenen het meest geschikt voor u zijn. Steunzolen kunnen in bijna al uw schoenen worden gedragen, zoals voetbalschoenen, werkschoenen of je favoriete All Stars! Er zijn ook uitzonderingen zoals bijvoorbeeld pumps. Wij kunnen u hierin uitstekend advies geven.

Gewenning van de steunzolen, onderhoud en reparatie

Het dragen van de steunzolen moet de eerste dagen na de aflevering geleidelijk worden opgebouwd. Uw voet moet tenslotte wennen aan de nieuwe situatie. Het beste is om de steunzolen meerdere malen per dag te dragen, elke dag een uur langer. In totaal neemt de gewenning enkele dagen tot maximaal twee weken in beslag, al naar gelang de gevoeligheid van uw voet. Het is belangrijk om het gebruik in het begin niet te forceren.

Controle van de zolen

Als u na twee weken toch niet kunt wennen aan de nieuwe situatie, komt u dan bij ons terug. Als er drukplekjes ontstaan waarbij de huid dreigt te beschadigen, dan moet u altijd zo spoedig mogelijk terugkomen. Deze controle en eventuele aanpassingen zijn uiteraard gratis. Als alles naar wens verloopt adviseren wij om de aangemeten voetbedden jaarlijks kosteloos te laten controleren. Als uit deze controle reparaties voortkomen, worden deze in rekening gebracht.

Onderhoud en reparatie

Een juiste behandeling en tijdige reparatie verhogen het comfort van uw voetbedden en verlengen de levensduur. Leg vochtige zolen nooit bij de verwarming of in de zon te drogen. Het is beter om een steunzool half uit de schoen te leggen als het niet gedragen wordt, liefst in een onverwarmde ruimte. Als het leer versleten is terwijl de pasvorm en maat nog correct zijn, is het mogelijk om de voetbedden opnieuw met leer te bekleden. Dat is aanzienlijk goedkoper dan de aanschaf van nieuwe. Tijdens alle spreekuren in Heerenveen, Leeuwarden en Roden kunt u uw steunzolen voor reparatie aanbieden. Na telefonisch overleg kan de reparatie soms worden uitgevoerd terwijl u wacht.