Wat is een Charcot-voet
Een Charcot-voet, oftewel een ontsteking in de botten, komt vrijwel alleen voor bij mensen met diabetes. Het kan veroorzaakt worden door bijvoorbeeld verstappen, stoten of zwikken. Doordat er zenuwschade is aan de voet, veroorzaakt door diabetes, is uw voet gevoelloos (Polyneuropathie) en voelt u het breukje niet. De voet wordt warm, dik en rood en kan van vorm veranderen.
Het is belangrijk om een Charcot-voet snel te behandelen via een specialist.
Afspraak maken?
Wilt u een afspraak maken? Dat kan telefonisch op 0513-629128 via [email protected]of online via ons contactformulier
3 fases charcot voet:
Lees hier de drie fases bij een charcot voet.
Fase 1) de acute fase.
U krijgt gips om uw voet rust te geven. Dit is om de deformiteit van de voet zoveel mogelijk tegen te gaan en om de voet te beschermen.
Fase 2) de stabilisatiefase
Warmte in de voet neemt af, er is geen roodheid en zwelling neemt af. Uw voet veranderd niet meer van vorm. Uw voet moet nog wel goed beschermd worden. Een op maat gemaakte schoen kan hierbij helpen..
Fase 3) de uitgebluste of chronische fase
De voet is niet meer warm en er is geen roodheid en zwelling meer, ook niet bij belasting. Wondjes kunnen makkelijk ontstaan door de veranderde vorm. Belangrijk is dat de druk van de voet gelijkmatig verdeeld word om beschadigingen aan de voet te voorkomen. Dit kan met behulp van goed passende en ondersteunende schoenen. Op voorschrift van de medisch specialist maken wij deze graag voor u.
Orthopedische schoenen
Na de gipsfase is het belangrijk dat u goed passende orthopedische schoenen draagt. Deze worden aangemeten in overleg met de specialist en ons.