Gratis voetonderzoek!

20+ jaar ervaring

Met de hand gemaakt

 

Opmaat gemaakte schoenen

Als je geen schoenen kunt vinden die voldoen aan jouw wensen en pasvorm in de winkel, bieden wij opmaat gemaakte schoenen. Samen met jou ontwerpen we schoenen naar jouw smaak en afgestemd op de vorm van jouw voet.

Aanmeten van de schoen

Voordat we aan de slag gaan met de opmaat gemaakte schoenen vindt er eerst een meetmoment plaats. Tijdens het meetmoment doen we onderzoek naar jouw voeten en looppatroon. De duur van deze afspraak is ongeveer één uur. Aan de hand van het onderzoek wordt vervolgens een doorzichtige folieschoen gemaakt.

Passen van de doorzichtige folie schoen

Tijdens het passen van de doorzichtige folieschoen kijken we naar de pasvorm en het effect van de schoen op het lopen. In sommige gevallen kun je de doorzichtige folieschoen thuis uitproberen voor een bepaalde periode. Tijdens het passen bepalen we samen met jou de definitieve kleuren, materiaal en het model van de opmaat gemaakte schoen.

Afleveren en aflevertijden

Over het algemeen is de totale levertijd 12 weken na het aanmeten. Bij de aflevering vindt de laatste controle plaats. Als alles naar wens is, kun je de schoenen mee naar huis nemen.

Wennen

Tijdens het adviseren, aanmeten, passen en afleveren van de opmaat gemaakte schoenen hebben we veel aandacht besteed aan de juiste pasvorm. Er is voldoende ruimte in de schoen om drukplekken te voorkomen. Ook hebben we rekening gehouden met het feit dat je voet van vorm verandert tijdens het zitten, staan en lopen. Toch zal het leer van de schoen zich geleidelijk aan moeten passen aan de vorm van jouw voet. De opmaat gemaakte schoenen moeten zorgvuldig worden ingelopen, waarbij je regelmatig afwisselt met een ander paar schoenen. Houd er rekening mee dat er een gewenningsperiode van twee weken of langer kan zijn, afhankelijk van jouw individuele tempo van inlopen.

Controle

Als je, ondanks het zorgvuldig volgen van het inloopschema, niet kunt wennen aan de nieuwe schoenen, is het verstandig om binnen enkele weken terug te komen voor extra controle. Als er drukplekjes ontstaan waarbij de huid dreigt te beschadigen, dien je altijd zo spoedig mogelijk terug te komen.

Reparatie

Het is belangrijk om de schoenen goed te onderhouden. Het kan echter voorkomen dat er een reparatie nodig is. Tijdens onze spreekuren kun je jouw op maat gemaakte schoenen ter reparatie aanbieden. Na telefonisch overleg kan de reparatie soms zelfs terwijl je wacht worden uitgevoerd.

 

Afspraak maken?

Wij staan voor je klaar! Plan een afspraak via onze afspraak planner en we nemen zo snel mogelijk contact op om jouw afspraak te bevestigen!