Onze werkwijze

We willen graag met je delen welke stappen je kunt doorlopen als je gezondheidsklachten hebt.

 • De eerste stap is het bespreken van je gezondheidsklachten met je huisarts. De huisarts zal je doorverwijzen naar een specialist of naar de orthopedisch schoenmaker als je voetproblemen mogelijk de oorzaak zijn.
 • Als je doorverwezen wordt naar de specialist, dan zal de specialist met jou de mogelijkheden bespreken. Als de specialiset aangeeft dat een (semi-) orthopedische schoen een mogelijke oplossing is, krijg je een verwijzing.
 • Met deze verwijzing kun je een afspraak bij ons maken. Wanneer je een afspraak bij ons maakt kun je de locatie, Heerenveen of Leeuwarden, van jou voorkeur aangeven.
 • Vervolgens nemen wij contact op met jouw zorgverzekeraar. We bespreken dan onze aanpak en de bijbehorende kosten. Als de zorgverzekeraar akkoord gaat, zorgen wij voor een passende oplossing.

Als je orthopedische schoenen krijgt, verloopt het traject als volgt:

 • Ons meetproces begint met het opmeten van jouw voeten en het nemen van afdrukken. Deze hebben we nodig om de leesten te maken waarop de schoenen worden gemaakt. Hierbij maken we gebruik van moderne 3D-technologie.
()
 • Na 3 weken zijn de doorzichtige folieschoenen klaar. Er is dan een pas moment om te controleren of de pasvorm juist is. Dit doen wij zodat de leest van de schoen nog aangepast kan worden mocht dit nodig zijn. Tijdens deze afspraak worden ook de kleuren en het model van de schoenen besproken.
 • Vervolgens worden de schoenen gemaakt op basis van jouw wensen. 6 weken later worden de schoenen afgeleverd.
 • De totale levertijd voor het eerste paar orthopedische schoenen is 9 weken. Voor een tweede paar is de levertijd meestal 6 weken.

Als je semi-orthopedische schoenen krijgt, verloopt het traject als volgt:

 • Je kiest een model en kleur van de schoenen uit via de catalogus van Choose Your Shoes.
 • Zodra we de schoenen ontvangen (levertijd is ongeveer 3 weken), nemen we contact met je op voor een afspraak om de schoenen te passen.
 • Eventuele aanpassingen worden na het doorpassen uitgevoerd. Je kunt rekenen op een levertijd van ongeveer 4 weken.

Zodra jouw schoenen klaar zijn, nemen wij contact met je op. Wanneer je voor het eerst op semi-orthopedische schoenen gaat lopen, zul je merken dat dit niet direct heel fijn en comfortabel is. Wij hanteren dan ook een inloopperiode van ongeveer 3 weken. Tijdens deze inloopperiode hebben wij een opbouwschema dat we met jou doornemen. Mocht je tijdens deze periode merken dat je klachten verergeren of wanneer de schoenen niet aan je verwachtingen voldoen, raden we je aan een controleafspraak te maken.

Een maatschoen maken… Hoe gaat dat dan?

Onze leverancier Choose Your Shoes licht in de video de werkwijze toe omtrent het maken van de schoenen.

()

Afspraak maken?

Wij staan voor je klaar! Plan een afspraak via onze afspraak planner en we nemen zo snel mogelijk contact op om jouw afspraak te bevestigen!