Gratis voetonderzoek!

20+ jaar ervaring

Met de hand gemaakt

 

Orthopedische schoenen

Met voeten die niet in een standaard confectie schoen passen kan het al een opgave zijn om gewoon een stukje te lopen. In veel gevallen is dat te verbeteren door het dragen van orthopedische maatschoenen. Schoenen die speciaal gemaakt zijn voor de vorm van jouw voet, kunnen je helpen in het dagelijks leven makkelijker te bewegen.

De moderne technieken, creativiteit en vakmanschap

Orthopedische maatschoenen oftewel OSA, zijn handmatig gemaakte schoenen, waarin orthopedische voorzieningen zijn aangebracht. Deze schoenen worden op maat gemaakt, passend bij jouw behoefte maar ook persoonlijke smaak. Je hebt de keuze uit veel verschillende kleuren, materialen en modellen. Uiteraard is de voorgeschreven orthopedische voorzieningen en de vorm van de voet bepalend voor de grenzen van wat mogelijk is. Maar binnen deze grenzen gaan we de uitdaging graag met jou aan om met moderne technieken, creativiteit en vakmanschap een model te creëren, dat zoveel mogelijk tegemoetkomt aan jouw wensen.

Doorverwijzing en vergoeding voor orthopedische schoenen

Orthopedische maatschoenen worden voorgeschreven door een revalidatiearts, orthopedisch chirurg of reumatoloog. Het voorschrift van de specialist is nodig om de kosten van de schoenen vergoed te krijgen door de zorgverzekeraar. Wij regelen de volledige aanvraagprocedure voor jou. Hiervoor hebben we een aanvraagformulier van de specialist nodig om een prijsopgave te kunnen maken en een machtiging aan te vragen. Als de zorgverzekeraar de aanvraag accepteert, ontvangen wij de machtiging.

Eigen bijdrage

Voor orthopedische maatschoenen is een eigen bijdrage vastgesteld. Afhankelijk van de zorgverzekeraar en het gekozen verzekeringspakket moet je deze eigen bijdrage geheel of gedeeltelijk zelf betalen. De hoogte van de eigen bijdrage verandert jaarlijks, dus het is raadzaam om hierover informatie in te winnen bij jouw zorgverzekeraar. Daarnaast vallen de schoenen onder het basispakket en wordt jouw eigen risico ook aangesproken door de zorgverzekeraar.Voor bewoners van AWBZ-instellingen geldt in bepaalde gevallen een uitzondering op de eigen bijdrage.

Hoe gaan wij te werk?

Voor het maken van orthopedische maatschoenen vertalen we het voorschrift van de specialist naar een passende oplossing. Tijdens het meetmoment doen we onderzoek naar jouw voeten en looppatroon, en bespreken we jouw persoonlijke voorkeuren. De duur van deze afspraak is ongeveer een uur. Bekijk onderstaande video om te zien hoe het aanmeten in zijn werk gaat.

()

Wil je jouw schoen zelf designen?

Heb je zelf een idee over het design van de schoen? Wij gaan graag met je in gesprek over de mogelijkheden. Wil je voorbeelden bekijken? Klik hier voor de modellen van Choose Your Shoes.

Jouw nieuwe orthopedische schoenen

Tijdens het adviseren, aanmeten, passen en afleveren van orthopedische maatschoenen besteden we veel aandacht aan de juiste pasvorm. Er is voldoende ruimte in de schoen om drukplekken te voorkomen, en er is rekening gehouden met veranderingen van de voet tijdens het zitten, staan en lopen. Desondanks moet het leer van de schoen zich geleidelijk aanpassen aan de vorm van jouw voet. Ook moet jouw voet wennen aan de nieuwe stand of ondersteuning. Om het draagcomfort van de schoenen zo groot mogelijk te maken, is het belangrijk om het gebruik in het begin niet te overbelasten.

Het nieuwe paar schoenen moet zorgvuldig worden ingelopen, waarbij je regelmatig afwisselt met een ander paar schoenen. De duur van het inlopen kan per persoon verschillen. Bij de aflevering van jouw schoenen informeren we je over het inloopschema dat het beste bij jou past. Het is belangrijk om dit schema nauwgezet te volgen. Na het lopen moeten je voeten altijd gecontroleerd worden op drukplekken, vooral als je diabetes hebt.

Het is belangrijk om de schoenen goed te onderhouden. Het kan echter voorkomen dat er een reparatie nodig is. Tijdens onze spreekuren kun je jouw orthopedische maatschoenen ter reparatie aanbieden. Na telefonisch overleg kan de reparatie soms zelfs terwijl je wacht worden uitgevoerd.

Als alles naar wens verloopt adviseren wij om orthopedische maatschoenen jaarlijks kosteloos te laten controleren op pasvorm, functionaliteit en draagcomfort.

 

Afspraak maken?

Wij staan voor je klaar! Plan een afspraak via onze afspraak planner en we nemen zo snel mogelijk contact op om jouw afspraak te bevestigen!