De kosten voor steunzolen verschillen per persoon, omdat de steunzolen volledig op maat worden gemaakt voor jouw voet. Wij starten het aanmeten van steunzolen altijd met een gratis voetonderzoek. We maken hierbij gebruik van moderne technieken voor de beste pasvorm. De op maat gemaakte steunzolen zijn passend voor jouw voet, waardoor de pijn aanzienlijk verminderd zal worden. Bij standaard steunzolen kan het gebeuren dat je last blijft houden van pijnklachten en er andere klachten kunnen gaan optreden.

Vergoeding voor steunzolen

De kosten voor steunzolen worden helaas niet vergoed vanuit de basisverzekering. Soms is het mogelijk om een (gedeeltelijke) vergoeding van de kosten voor de steunzolen te krijgen vanuit een aanvullende zorgverzekering. Afhankelijk van de zorgverzekeraar wordt dan eens per kalenderjaar of eens in de twee jaar een herhalingspaar vergoed. Raadpleeg hiervoor de polisvoorwaarden van jouw verzekering. OSWE is lid van NVOS-Orthobanda. Een aantal verzekeraars stelt dit als voorwaarde.

Let op! Als je de aanvullende verzekering alleen afsluit voor de vergoeding van steunzolen is de kans groot dat je teveel betaalt voor de verzekering. Maak je gebruik van meer zorg uit het aanvullende pakket, dan kan het vaak wel uit om je aanvullend te verzekeren.

Aanmeten van nieuwe steunzolen

Het aanmeten van de nieuwe steunzolen duurt maximaal een half uur. Wij beginnen met een gratis voetonderzoek waarbij we een analyse maken van jouw looppatroon. Hierbij maken we gebruik van de modernste technieken. Zo worden voetafdrukken gemaakt met als doel een zo hoog mogelijk loopcomfort. Binnen zeven werkdagen hebben wij dan de op maat gemaakte steunzolen klaar. Het is noodzakelijk om zelf de steunzolen op te halen met daarbij de juiste schoenen. Wij voeren dan de laatste controle uit en passen de steunzolen af in de schoen zodat je daarna direct de schoenen kunt dragen.

Controle van de zolen

Wanneer je voor het eerst steunzolen draagt zal dit geleidelijk aan moeten worden opgebouwd. Je voeten moeten namelijk wennen aan de nieuwe situatie. Je kunt dit opbouwen door de steunzolen meerdere keren per dag te dragen en iedere dag een uur langer op de schoenen te lopen. Het wennen aan de steunzolen neemt ongeveer enkele dagen tot twee weken in beslag. Afhankelijk van de gevoeligheid van de voet. Wanneer je snel last krijgt van de voeten is het belangrijk dat je het dragen van de steunzolen in het begin niet gaat forceren.

Als je na twee weken toch niet kunt wennen aan de steunzolen dan kun je bij ons terugkomen. Als er drukplekjes ontstaan waarbij de huid dreigt te beschadigen, dan moet je altijd zo spoedig mogelijk terugkomen. Deze controle en eventuele aanpassingen die nodig zijn, zijn uiteraard gratis.

Onderhoud en reparatie

Wij adviseren om ieder jaar de steunzolen te laten controleren. Een juiste behandeling en tijdige reparatie verhogen het comfort van de voetbedden en verlengen de levensduur van de steunzolen. Om de kwaliteit van de steunzolen zo lang mogelijk te behouden is het advies om vochtige steunzolen nooit bij de verwarming of in de zon te drogen. Het beste is om de steunzool half uit de schoen te leggen wanneer deze niet wordt gedragen en dan het liefst in een onverwarmde ruime. Wanneer het leer versleten is, terwijl de pasvorm en maat nog goed zijn, is het mogelijk om de voetbedden opnieuw met leer te laten bekleden. Dit is uiteraard goedkoper dan de aanschaf van compleet nieuwe steunzolen. Voor het onderhoud en reparatie van de steunzolen kun je terecht bij onze spreekuren in Heerenveen en in Leeuwarden.

Voor welke klachten kunnen steunzolen helpen?

Steunzolen kunnen bij verschillende klachten worden toegepast. Zo kunnen ze zorgen voor een betere drukverdeling en kunnen de steunzolen je algehele houding verbeteren. Enkele klachten waarbij steunzolen helpen zijn:

Afspraak maken voor het aanmeten van steunzolen

Voor elke uitdaging is er een passende oplossing. Wij doen ons werk met passie en zijn pas tevreden wanneer jij dat ook bent. Wil je een afspraak maken voor het aan laten meten van steunzolen? Maak dan telefonisch een afspraak op 0513-629128 of stuur een mail naar [email protected]. Ook kun je via het contactformulier contact met ons opnemen.