Kraakbeen is de schokdemper voor de gewrichten omdat het van zichzelf zacht is. Dankzij deze stootlaag bewegen botten soepel langs elkaar heen. Bij artrose is er sprake van slijtage van het kraakbeen. Hier zijn speciale schoenen voor ontwikkeld, zodat u ondanks de chronische pijn toch nog goed kunt lopen. Dit zijn de speciale wandelschoenen voor artrose voeten zodat u weer kunt genieten van een wandeling.

Artrose

Bij artrose verdwijnt het kraakbeen sneller dan het lichaam dit kan aanmaken. Het kraakbeen is dan minder veerkrachtig en dunner. Soms verdwijnt het kraakbeen op sommige plekken zelfs helemaal. De aangrenzende botten zullen dan tegen elkaar aan schuren. Klachten zijn beenpijn en stijfheid van de gewrichten. Zo zijn sommige gewrichten elke ochtend stijf na het slapen. Bij Artrose kunnen plotselinge bewegingen pijnlijk zijn, bijvoorbeeld nadat je lang in dezelfde houding hebt gezeten en weer wilt opstaan. In de loop van de dag worden gewrichten strammer en kunnen soms ‘kraken’. Normale bezigheden als traplopen, veters strikken of uit de auto stappen gaan lastiger. Later kan een gewricht ontstoken raken. Het ziet er dan rood uit en is gezwollen en warm. Ook kan de stand van de botten veranderen. Bijvoorbeeld van de bekken, dit kan weer effect hebben op de belasting van de gewrichten van voeten of knieën.

Wandelschoenen voor artrose

Wandelen doen we de hele dag door om onszelf van de ene plek naar de andere plek te verplaatsen. Voor een persoon met artrose kan elk moment van lopen al veel pijn doen. Dit komt doordat wanneer de kwaliteit van het kraakbeen afneemt, automatisch de demping van de botten ook verminderd. Dit zorgt voor pijn bij het lopen. Daarom is het goed om in zo’n situatie wandelschoenen te dragen die speciaal zijn gemaakt voor artrose. Dit zijn makkelijke schoenen die voldoende steun geven en een stukje demping overnemen. Dit is beter voor uw voeten en dankzij deze schoenen zult u ook minder pijn ervaren.

Aanhoudende klachten

Wanneer de klachten verergeren, is het verstandig om te overleggen met de huisarts voor pijnbestrijding of, indien nodig een verwijzing naar de reumatoloog. Ook de patiëntenorganisaties geven ondersteuning en informatie.

Nieuwe wandelschoenen kopen

Als u interesse heeft in de wandelschoenen voor artrose voeten, dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij kunnen dan met u bespreken welke schoenen voor u het meest geschikt zijn. Dit doen wij door te kijken wat uw klachten, wensen en behoeften zijn. Hierop passen wij het type schoen aan. U kunt ook altijd nog kijken naar op maat gemaakte orthopedische schoenen.