Gratis voetonderzoek!

20+ jaar ervaring

Met de hand gemaakt

Wat is chronische enkelinstabiliteit?

Chronische enkelinstabiliteit is een veelvoorkomend probleem dat het dagelijks leven flink kan beïnvloeden. We spreken van chronische enkelinstabiliteit wanneer de enkel niet voldoende verstevigd is aan de zijkanten en de neiging heeft om naar binnen of buiten te zwikken. Kenmerken hiervan zijn:

– Gevoel van instabiliteit
– Pijn in je enkel
– Zwelling
– Stijfheid

Onze orthopedische schoenen kunnen die pijn verlichten en zijn misschien wel dé oplossing voor jouw enkelinstabiliteit. 

Oorzaken van chronische enkelinstabiliteit

Er zijn verschillende oorzaken voor chronische enkelinstabiliteit maar een van de meest voorkomende zijn eerdere enkelverstuikingen. Wanneer een enkel wordt verzwikt, kunnen de ligamenten die verantwoordelijk zijn voor stabiliteit worden beschadigd. Herhaalde verstuikingen kunnen leiden tot blijvende schade en dus tot chronische instabiliteit. Andere mogelijke oorzaken zijn aangeboren afwijkingen in de enkelstructuur en (sport)blessures.

Hoe orthopedische schoenen kunnen helpen

Orthopedische schoenen zijn speciaal ontworpen om de enkel te ondersteunen en stabiliseren. Deze schoenen hebben unieke eigenschappen die bijdragen aan het verminderen van het risico op nieuwe enkelverstuikingen.

De voordelen van orthopedische schoenen

Het dragen van orthopedische schoenen kan veel voordelen bieden voor mensen met chronische enkelinstabiliteit.

Pijnverlichting: Orthopedische schoenen verminderen de druk op de enkel, wat resulteert in minder pijn en ongemak.

Verbeterde stabiliteit: Door de extra ondersteuning die deze schoenen bieden, ervaren mensen meer stabiliteit en verminderen ze het risico op verdere verstuikingen.

Comfort: Orthopedische schoenen worden helemaal afgestemd de voeten van de drager, wat zorgt voor optimaal comfort en functionaliteit.

Chronische enkelinstabiliteit kan een vervelende aandoening dat voor veel klachten kan zorgen. Orthopedische schoenen bieden een effectieve oplossing door extra ondersteuning te bieden aan de enkel. Het verlicht de pijn en door de stabiliteit verkleint de kans op blessures. Benieuwd of onze schoenen wat voor jou zijn? Neem dan contact met ons op!

Afspraak maken?

Wij staan voor je klaar! Plan een afspraak via onze afspraak planner en we nemen zo snel mogelijk contact op om jouw afspraak te bevestigen!