Diabetische voet

Diabetes is in Nederland een van de meest voorkomende chronische ziekten. 1,2 miljoen Nederlanders hebben diabetes. Van deze mensen met diabetes heeft of krijgt 25% last van voetproblemen. Het tijdig behandelen van een diabetische voet is erg belangrijk om ernstigere situaties te voorkomen. Om de pijn van voetcomplicaties te verminderen, bestaan er speciale diabetesschoenen. Bij ons kunt u deze schoenen voor diabetische voeten op maat krijgen.

Voetproblemen bij een diabetische voet

De diabetische voet is een verzamelnaam van verschillende voetproblemen:

  • Regelmatig koude voeten
  • Wonden en zweren (ulcera)
  • Charcotvoet
  • Kloofjes of droge voeten
  • Verkleuringen aan voeten of tenen
  • Minder gevoel in voeten met tintelingen of pijn

Het is belangrijk om speciale schoenen te dragen om de voetproblemen van uw diabetische voet verlichten. Door het dragen van diabetesschoenen kunt u voorkomen dat de ernst van de voetproblemen toeneemt. Het is de bedoeling dat u schoenen krijgt die goed zitten en prettig lopen.

Diabetesschoenen

Het is belangrijk om speciale schoenen te dragen om de voetproblemen van uw diabetische voet te verlichten. Door het dragen van diabetesschoenen kunt u voorkomen dat de ernst van de voetproblemen toeneemt. Het is de bedoeling dat u schoenen krijgt die goed zitten en prettig lopen. Om u hiervan te kunnen verzekeren doen wij eerst onderzoek naar uw voeten en uw looppatroon. Daarbij bespreken we uw persoonlijke voorkeuren. De duur van deze afspraak is ongeveer 60 minuten.

Doorzichtige folieschoenen

Wanneer het aanmeten is gedaan, wordt er een nieuwe afspraak gemaakt. Tijdens deze afspraak is het tijd voor doorzichtige folieschoenen. Hier wordt de pasvorm bekeken en ook het effect van de schoen tijdens het lopen. In sommige situaties kan dit ook voor een bepaalde periode worden geprobeerd. Tijdens deze afspraak bepalen we ook definitief met u wat de kleur, het materiaal en het model van de schoenen zal worden. Hierbij wordt er uiteraard rekening gehouden met alle specialiteiten die nodig zijn bij een diabetische voet zoals onder andere een antibacteriële voering en een naadloze afwerking in de binnenkant van de schoen.

Aflevertijden

Na het afronden van het aanmeten en passen, is het voor ons tijd om de schoenen te gaan ontwikkelen. Met u wordt er een afleverafspraak gemaakt. De levertijd zit vaak op 12 weken na het afronden van de aanmeting. De laatste controle bevindt zich bij de aflevering. Pas op het moment dat u geheel tevreden bent over de schoenen, laten wij ze bij u achter.

Inloopschema en gewenningsperiode

Het kan zijn dat u, ondanks het volgen van het inloopschema, niet goed kunt wennen aan de nieuwe schoenen voor uw diabetische voet. In dit geval is het verstandig om na enkele weken terug te komen voor een extra controle. Houd hierbij wel rekening met een gewenningsperiode. Dit is meestal twee weken, maar natuurlijk afhankelijk van uw eigen tempo van het inlopen van de schoenen. De controle is gratis, zelfs als er aanpassingen nodig zijn aan uw schoenen. Wanneer er drukplekken ontstaan waarbij de huid dreigt te beschadigen, moet u altijd zo snel mogelijk langskomen.

Reparatie tijdens spreekuren

Uw schoenen goed onderhouden is natuurlijk erg belangrijk. Het kan toch voorkomen dat er een reparatie nodig is. Tijdens onze spreekuren kunt u de schoenen voor reparatie aanbieden. Wanneer u van te voren telefonisch overlegt kan het soms ook zo zijn dat de reparatie wordt uitgevoerd terwijl u wacht.

Afspraak maken?

Heeft u belang bij het op maat laten maken van diabetesschoenen? U kunt een afspraak maken via ons telefoonnummer 0513-629128, met ons contactformulier of via [email protected].